СУМУЄМО!

2021-06-22

фото Смеркус Евгений водное поло

Адміністрація, тренерський та трудовий колектив і батьківський комітет КЗ "Міська спеціалізована дитячо - юнацька спортивна школа олімпійського резерву водних видів спорту з сумом повідомляють про кончину на 84 році життя заслуженого тренера України з водного поло

СМЕРКУСА Євгенія Давидовича.

Євгеній Давидович був одним із засновників водного поло в Україні і Харківській області, тренерсько -викладацьку діяльність розпочав після закінчення у 1962 році Харківського державного педагогічного інституту фізичного виховання ім. Г. С. Сковороди.
Успішно працював тренером на відділенні водного поло нашої спортивної школи. Очолені ним команди Харківщини, неодноразово перемагали у Спартакіаді школярів, першості України серед юнаків та тричі перемагали на Всесоюзних змаганнях школярів. Під його керівництвом команда спортивної школи вперше в історії України виборола звання "Переможець першості СРСР". Всесоюзних змаганнях школярів. В 1975 році його вихованець В .Рожков став чемпіоном Світу у складі національної збірної команди СРСР. Вихованці Є.Д. Смеркуса у складі збірних юнацьких команд СРСР вигравали звання переможців першостей Європи та Світу.
За 58 років плідної роботи він підготував 2-х МСМК класу (Рожков В., Галкін О.), 70 майстрів спорту СРСР (серед них тренери ХДВУФК № 1 Бєлєвцов В.І, Погрібняк В.О., Гєрич К.І.) та України та 800 кандидатів у майстри спорту. Його учні Ю. Дрозін та О. Лахтуров стали "Заслуженими тренерами України" з водного поло.
Смеркус Є.Д. - мав вищу категорію тренера-викладача з водного поло. Він був сумлінним працівником, висококваліфікованим спеціалістом, енергійним і вимогливим тренером з добрим організаторськими здібностями, щиро передавав досвіт роботи молодим тренерам. Користувався заслуженою повагою колег, учнів та їх батьків.
Прощання з Евгенієм Давидовичем відбудеться 23 червня 2021 року з 10 до 10-30 біля моргу в 602 м/р.
Висловлюємо глибоке співчуття родині та близьким Євгенія Давидовича.
Кол-во просмотров: 235